Haftaniz hayirli baslasin...
Cok sik yaptigim bir Italyan, salata cesidi cok leziz emin olun :)
Orjinal tarif de patlican da var bu seferlik ben eklemedim fakat siz yaptiginiz vakit muhakkak ekleyin.
Kahvaltilara, misafir menu'lerine, et ve balik yemeklerinin yanina cok yakisiyor..
Lubnan ekmegine durum yapilarak da nefis bir ara ogunde oluyor cok ovdum bu salatayi ama hak ediyor :)
Malzemeler
- 4 tane kabak
- 3 tane patlican
- 3 dis sarmisak
- 3 yemek kasigi sizma zeytinyagi
- 3 yemek kasigi balsemic sirke
- Tuz ve karabiber
- 1 avuc kadar taze nane
Yapilisi
- Patlicanlari yikayin ve boylamasina kabuklarini soymadan cok ince serit halinde kesip
yaklasik 15dk. tuzlu suda bekletin.
- Kabaklari yikayip boylamasina ince seritler halinde kesin.
- Demir izgara tavasini isitin hafif yaglayin.
- Kabaklari arkali onlu kizartin.
- Patlicanlari tuzlu sudan alip yikayin mutfak havlusunda kurulayip ayni sekilde arkali onlu kizartin.
- Sarmisaklari tuzla havanda dovun. Balsemic sirke, taze nane, sizma zeytinyagi, tuz ve taze cekilmis karabiber ile sosu birbirine karistirin.
- Izgara olmus sebzeler ile sos malzemesini birbirine ekleyip kasik ile iyice karistirin.
Izgara sebzeler sos malzemesini cekmesi icin yaklasik 15dk. bekletip servis yapabilirsiniz.
Haftanizin bereketli ve guzel gecmesi dilegi ile sevgilerimle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder