Malzemeler:
© 1 kg.pırasa
© 2 orta boy soğan
© Yarım çay bardağı zeytinyağı
© Yarım çay bardağı pirinç
© Yarım limon suyu
© Tuz
© 1 çay kaşığı şeker
Pırasaları temizleyip 4 er cm uzunlukta verev kesin. Soğanları küp, havuçları halka doğrayın. Yağı, pırasaları, soğanı, havucu, limon suyunu, tuzu, şekeri tencereye koyun. Kısık ateşte pişirmeye başlayın, su eklemenize gerek yok, kendi suyunu bırakıyor. Pırasaların ve havuçların rengi değişince pirinçleri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pırasaların ve havuçların pişip, pişmediğini kontrol edip ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder