1 Kasım 2012 Perşembe
TULUMBA TATLISI-yine 'antika'bir reçeteden
Bu tulumba tatlısı bildiğiniz tatlı değil,sizinle tabakta kovalamaca oynamaz ,bir tane yetmez,sizi unutur,siz onun tadını bir daha asla unutamazsınız .
MALZEME:
-250 ml .su
-65 gr.margarin(tereyağı olsa daha güzel olur)
-1 tane limon tuzu
-125 gr un
-3 tane yumurta
ŞURUP:
-3 bardak su
-3 bardak toz şeker
-koyu şurup kaynatılır
YAPILIŞI:
-un ve yumurta hariç bütün malzemeleri kaynat
-tencereyi kenara çek ,unu ilave et ve tahta kaşıkla hamur toparlayıncaya kadar karıştır
-ara sıra karıştırarak soğumasını bekle
-yumurtaları bir kaseye kır,direk hamurun üstüne kırırsan kabuk kaçma ihtimali var
-1 tane yumurta hamurun üzerine kır ve elle karıştırmaya başla,hamur toparlandıkça yumurta ilave etmeye devam et
-tabi bu sessizlik isteyenlere,mikser ile de çırpılır
-tenekeden yıldız uçlar var ,onları kullanırsanız sonuç mükemmel olur ,aklıma gelmedi çekmeye,başka sefere eklerim,hamuru sıkma torbaya koyun
-derin tencere kullanılır ,içindeki yağı 2-3 sm kadar olacak
-orta sıcaklıkta kızdırılmış yağın içine hamurdan 2-3 sm. kadar sıkın makas ile kesin
-bazı yağılar çok köpükleniyoru ,tencereden taşacak gibi olursa hemen kenara çekin 5-6 saniye kadar,sonra kızartmaya devam
-soğuduktan sonra ılık şurup ile ıslatın,ertesi gün daha da şuruplanmış oluyorlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder