5 Kasım 2012 Pazartesi
PATATESLİ GÖÇMEN BÖREĞİ
Yeni hafta cümlemize huzur,mutluluk getirsin İnşaAllah....Annem,babam Yunanistan göçmeni benim...Çocukluğumda çok sık yapalırdı bu börekten benim gibi küçük tepside değil daha büyük sinilerde yapılırdı bende böreğin yapılışını kendi imkanlarıma göre uyarladım....
Malzemelerine ve yapılışına bakalım...
2 tane orta boy yufka
2 kaşık un
1 çay bardağı kadar su
3-4 tane haşlanmış patates
tuz
Önce patatesleri haşladım kabuklarını soydum....
Un ve suyu karıştırıp pütürsüz koyu bir karışım yaptım ....
Orta boy tepsiyi yağladım bir tane yufkayı çok fazla açtırmadan tepsinin kenarlarından taştırarak yaydım....
Unlu sudan bir- iki kaşık kadar tepsiye gezdirdim patatesleri tepsideki yufkanın üzerine rendeledim...
Tekrar unlu sudan iki-üç kaşık kadar gezdirdim tepsinin kenarlarındaki yufkayı tepsinin üzerine kapattım ocağın üzerinde tesiyi sağa sola çevire çevire pişirdim...
Böreği ters düz ettim tepsiye biraz sıvıyağ döküp yağlanmasını sağladım tekrar tepsiyi çevirerek böreği pişirdim...
Selametle kalın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder