17 Kasım 2012 Cumartesi

kuru fasulye



Her zaman bir ölçü kapta ,1,5 l.su alan kap ,yarıya kadar ( resimdeki barbuniya ve nohut karışımı)kuru baklagiller doldururum ,akşamdan yıkayıp fasuliyeleri ,kabın üstüne kadar su doldururum ,ertesi gün öyleden sonra suyu atıyorum,yıkıyorum fasuliyeleri,tencerenin altına 1 soğan doğrarım ,1 domates gelişi güzel keserim,1 tane biber,üstüne fasuliyeleri,ıslattım kabı tamamen su doldurup tencereye atarım ,kapağı kapatıp pişiririm,aklıma gelmedi kestireyim kaç dak.pişer,kokusunu takip ederim .El tavada biraz sıvı yağı ile (tereğayı)toz kırmızı biber,1 tatlı kaş.biber salçası ile kavururum ,çorbadan 2-3 kaşık suyundan inceltip salçalı karışımı çorbaya atarım ,tuzlayıp 2-3 dak.beraber kaynatırım ,1 fiske kuru nane,çorba hazır .
-salça fazla ekşi yapıyor çorbalarımı ,azıcık kullanırım,genelde biber salçası kullanırım
-fasul,nohut,yeşil mercimek,aşurelik buğday karışımı da güzel oluyor,tuzladıktan sonra birazıcık difrizden spanak da koyarım çorbaya .
-bu ölçüde su ile çorba  çok sulu olmuyor.
-soğan ve domates sevmeyen çorbasında bütün koyabilir ,sonra çıkarır ve atar,veya çatal ile ezer ve çorbaya ekler.
-kış için difrizde doğranmış yeşil biber bulunur
-bu sene acı biber kurutuyorum,önceden kurtlanırdı,çaresini internette buldum,biberlere çentik attım,tuzlu suda 1 saat beklettim,suyu süzüldükten sonra ipe dizdim,cam kavanoza doldurdum,inşallah kurtlanmazlar .
-aslında içine kaynarken 1 tavuk budu olsa daha da lezzetli oluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder