5 Kasım 2012 Pazartesi

kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri

Oğlumun doğum günü partisi için yaptığım açmalar, hamur o kadar bereketli olmuştu ki açmaları iki modellemede yaptım resimde gördüğünüz şekilde kaşarlı diğeri de zeytinli klasik bağlama şeklinde.
Bu ölçülerde 2 tepsi açma çıkıyor ölçüyü yarım tutup 1 tepsi yapabilirsiniz. Benim düşüncem de başka bir çeşit vardı mayalı olarak, hamur çok bereketli olunca diğer tarifi yapmadım oda başka sefere inşallah..

malzemeler
2 su  bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

ayrıca
tereyağ yada margarin
rende kaşar peyniri

hazırlanışı
Ilık sütte mayayı ezin şekeri ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak hamur yoğurun. 40 dakika kadar mayalandırın. Mandalina boyutunda parçalar koparın merdaneyle oval açın.
 
Açtığınız hamurun üzerine tereyağ sürün. İç harcı koyacak kadar yer bırakıp şeritlere ayırın. İç harcını koyarak üzerini kapatın sonra üzerine şeritleri dolayın. Tepsiye fırın kağıdı serin. Açmaları yerleştirin, yumurta sarısı sürüp yarım saat kadar daha mayalandırın. 200C fırında pişirin. 
 
 
taze fasulye salatası
 
 
yeşil mercimekli kısır
 
 
turşu kavurması
 
 
ıspanaklı peynirli el  açması börek
 
 
el açması patatesli börek
 
menümüzde ayrıca; yeşil salata, kabak salatası, patates salatası, karışık kuru dolma, yoğurt tatlısı ve frambuazlı ceheesecake vardı doğum günlerinize yada çay sofralarınıza fikir verebildiysem ne ala:) sevgilerimle..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder