MALZEMELER:
- 3 Su bardağı nohut(önceden ıslatılmış ,ben önceden düdüklüde haşladım)
- 500g kuşbaşı et
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1Yemek kaşığı tereyağı
- 1Yemek kaşığı sıvı yağ
- 1İri soğan
- Tuz, karabiber ,kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Öncelikle etimizi yıkayıp iyice pişirelim (düdüklüde pişirirsek daha çabuk olur.bunun için de ,eti düdüklüye koyup üzerine bir su bardağı da su ekleyip, kapağını kapatalım.buhar vermeye başlayınca mandalı indirip, sonra altını kısıp 15 dk pişirelim buharı tamamen bittikten sonra mandalı kaldırıp iyice havasını boşaltıp kapağını açalım)
Yemegimizi pişireceğimiz tencereye yağlarımızı koyalım,üzerine soğanı küçük doğaryalım,ve kavuralım hafif pembeleşince salçaları koyalım,pişmiş eti de koyup şöyle bir çevirelim önceden haşlayıp suyunu süzdüğümüz nohutlarıda ekleyip, baharat ve tuzu, 3 su bardağı kaynamış suyunu ilave edip 10 dk pişirip ocağı kapatalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder