
Neler Lazım
bir kilo et
bir bardak sıvı yağ
bir soğan
bir kaşık yoğurt
bir kaşık salça
iki diş sarımsak
tuz
Yapılması
eti ihtiyacınız ölçüsünde doğrayın
ve üzerine tuz ekin, ovun
sarımsağı ve soğanı soyun, rendenin püre yapma gözünde rendeleyin
çıkan posayı süzgeçle süzün, kalan posayı atın
çıkan suyu, yoğurtu, salçayı ve sıvı yağı bir tencere içine alın, karıştırın
bu karışım içine eti alın ve bulayın, en son et üzerine el ile bastırarak düzeltin
tencere kapağını kapayın ve buzdolabına kaldırın
etinizi bu sos içinde en az dört saat beklettikten sonra, gönlünüzce kullanın
zamanınız var ise; etiniz gerçek anlamda 24 saat süre içinde yumuşar, tercih sizin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder