BEZE
Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 3 küçük çay bardağı şeker ( eskiden kullandığımız küçük çay bardağı yoksa,aida bardaklarının üzerinde 1 parmak kadar boşluk bırakarak ölçebilirsiniz. )
- 1 çimdik tuz
- Derin bir tencereye yumurta aklarını,şekeri ve bir çimdik tuzu koyup,kısık ateşe ayarladığımız ocağa alalım ( ocağın altı çok kısık olacak yoksa hemen tencerenin dibi tutuyor ) mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde yaklaşık 6-7 dakika çırpalım,bu sürenin sonunda tencerenin dibinde bir sertleşme yada dibinin hafif tutmaya başladığını anlıyorsunuz.Bu aşamada tencereyi ocaktan alalım,mikserle 14-15 dakika daha çırpalım (bezeyi ne kadar çırparsak o kadar iyi oluyor ) mikseri kaldırdığımızda beze akmıyorsa,koyu kıvamı hissediliyorsa tamamdır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Sıkma torbasına en geniş ucumuzu takalım ve bezeyi sıkma torbasına alalım 2 santim aralıklarla istediğiniz büyüklükte bezeler sıkalım.110 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim,soğuyana kadar fırından almayalım, fırından çıkınca 2-3 saat kadar oda ısında dinlendirip servis edelim.
- Bezeyi gıda boyası ile renklendirebilir,üzerini damla çikolata,renli süsleme şekerleri yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Bezenin bembeyaz olması için 2-3 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder