VİŞNE JÖLELİ CHEESCAKE
Hepinize selamlar arkadaşlar,daha önce yazmıştım Merve'cim hastaydı şimdi Sude'cim ve enküçüğüm Feyza'cım da hasta.Ne kadar korusamda Mervenin bardağını,tabağını,kaşık çatalını ne kadar ayırsamda faydası olmadı diğerleride hastalıktan nasibini aldı.Bazen dışarı çıktığımda rastlıyorum çocukların sırtında hırka yok ayağında çorap yok oynuyor dışarda ama hiç hastalık belirtisi de yok :) Acaba benmi çok pipirikli davranıyorum,havalar soğumaya başlayınca aman üşümesinler diye sırtlarından yelek,ayaklarından çorap ve terlik eksik etmem,soğuk içecek içirmem,banyodan sonra hemen saçlarını kuruturum.Yinede hastalık bizde sürekli misafir.Kızları 2 gündür kreşe göndermiyoruz,yarın daha iyi olurlarsa gidecekler.Ne diyelim Allah beterinden saklasın,Allah bütün çocukları korusun.Şimdi sizi Cheescake le başbaşa bırakıyorum.
Malzemeler
Taban hamuru için
- Yarım paket margarin
- 1,5 - 2 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- Yarım su bardağından biraz fazla iri kıyılmış ceviz
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Cheescake için
- 400 gr labne peyniri
- 200 gr.krema
- 1 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
Vişne sos için
- 1 su bardağı tane vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı
Önce margarin,pudra şekeri,vanilya,kabartma tozu ile çok sert olmayan bir hamur yapalım cevizide ekleyip, tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımızın altına elimizle bastırarak yayalım ve 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim ve fırından alalım.
Kremayı, labne peynirlerini ve şekeri çukur bir kaba alıp çırpalım,yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.Yumurtaları karıştırınca mikseri bırakalım ve kaşıkla karıştırarak unu ve vanilyayı ekleyelim, ( kekimizi kalıba dökmeden önce,karıştırma kabının içindeyken tezgaha bir kaç kez vurun,bu kekin içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını ve pişerken kekin çatlamasını önleyecek,gerçi bu işlemi yapsakta illlaki bir çatlama gerçekleşiyor :) )
Fırını 160 dereye ısıtalım ve kekimizi yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirelim.Piştikten sonra soğuyana kadar fırından çıkarmayın ve pişen cheescake inizi bir gece buzdolabında beklettin.
Bir kaba vişne tanelerini,vişne suyunu ve şekeri koyup karıştıralım ocağa alalım,diğer tarafta yarım su bardağı su ile nişastayı sulandıralım ve kaynamaya başlayan vişnelere ekleyelim bir iki taşım kaynadıktan sonra soğumuş olan cheescake in üzerine dökelim,soğuyunca servis edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder