
Neler Lazım
iki bardak kuru barbunya fasulye
bir soğan
bir havuç
bir patates
iki diş sarımsak
bir kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir çay kaşığı toz şeker
maydanoz, limon
tuz
Yapılması
barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın
sabah süzün ve 30 dakika ağır ateşte haşlayın
patates, havuç ve soğanı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun
üzerine 5 bardak sıcak su, barbunya, patates ve toz şekeri katın, karıştırın
kapağı kapatın, ağır ateşte barbunyaları yumuşayıncaya kadar pişirin.
tuzunu ayarlayın, maydanozu serpin
ve servisinde limonu sıkın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder