19 Aralık 2012 Çarşamba

ŞERİT POĞAÇA

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket ınstant maya
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz,un
İç malzeme için
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır karıştırılır.
Ardından sıvı yağ,yumurta,yoğurt,şeker ve tuz ilave edilir ve iyice karışımı sağlanır
Azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır
Hamurun üzeri örtülür ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünda beze hazırlanır yuvarlak açılır
Hamurun bir ucuna iç malzemeden konur 2 tur sarılır birer parmak ara ile alttan kopartmadan
4-5 kesik atılır ve sarılır
Sarılan hamur hafif ay şekli verilir yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Bütün hamur bu şekilde bitirilir.
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür 30 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında poğaçalar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder