500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yuğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder