7 Ekim 2012 Pazar

sebzeli kremalı tavuklu strudel

öğlen yemeği daveti için hazırladığım ana yemek pek bir sükse yaptı ve çok beğenildi bu kadarını ummamıştım:) akşam yemeğiniz için değişik tarif arıyorsanız tavuklu strudeli  deneyebilirsiniz.. Bu ölçülerle 6 kişilik porsiyonlar çıkıyor istediğiniz şekilde ölçülerle oynayabilirsniz.. Birde iç harcını akşamdan hazırlayıp soğuyunca buzdolabına kaldırdım ertesi gün yemeğe yarım saat kala fırına sürdüm..
malzemeler
yarım paket baklava yufkası (250 gr)
yarım kilo tavuk göğsü
2 tane körpe pırasa
1 tane havuç
1 küçük dilim beyaz lahana
1 kutu krema (200ml)
3 ym kaşığı zeytinyağ
rendelenmiş kaşar yada dil peyniri
çok az köri
karabiber
tuz
hazırlanışı
Tavukları küçük doğrayın yıkayın tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun. Havucu jülyen (kibrit çöpü) doğrayın zeytinyağıyla beraber tavaya alın bir iki defa  çevirin.Lahanayı ve pırasayı ince kıyın tavaya ekleyin biraz soteleyin. Baharatları, tuzu ve kremayı ekleyip kremayı çektirene kadar pişirin. (tavanın dibinde bir iki kaşık kalana kadar)


Baklavalık yufkayı iki kat olarak serin uç kısmına soğumuş içi koyun, üzerine rende kaşar peyniri serpin ve sarın.
Fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine fırçayla zeytinyağ sürün. 200C fırında pişirin.
Ekstra sos hazırlama gereği görmedim. Arzu ederseniz 200 ml kremaya 1 tatlı kaşığı nişasta koyup karıştırın. Biraz da rende kaşar ekleyerek peynir eriyene kadar pişirip servis yapın.

sebzeli, kremalı tavuklu strudel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder