15 Ekim 2012 Pazartesi

PATLICAN REÇELİ,KARANFİLLİ KOLAY PATLICAN REÇELİ




MERHABALAR
HEPİNİZE REÇEL  TADINDA; TATLI,LEZZETLİ,HUZURLU,SAĞLIKLI VE HAYIRLI BİR HAFTA DİLERİM :)
İlk kez patlıcan reçeli yaptım :) acaba olur mu olmaz mı nasıl bir lezzet ortaya çıkar diye tereddütle başladım ama,tereddüte gerek yokmuş oluyormuş çok da güzel bir reçel oluyormuş onu gördüm:) küçük patlıcan bulma imkanına sahip iseniz hemen yapın derim,çünkü tek sıkıntı küçücük minicik patlıcan bulmakta,pazarlarda satılmaz herhalde,ancak büyümesine fırsat vermeden henüz bebekken :)) dalından koparmakla mümkün olacak,yani ben öyle yaptım,komşunun bahçesindeki mini patlıcanları görünce dayanamadım :)
gelelim nasıl yaptığıma:
klasik reçeller gibi başladım(nasıl yapıldığı konusunda fazla fikrim yok kendimce uyguladım)
patlıcanları(kıyamasam da kabuklarını incecik soydum,
zaten çok küçük olduklarından elma dilimi gibi ortadan 2 ye sonra tekrar 2ye yani bazısı 4e bazısı 6 ya bölündü,
su (tuzlu değil)içinde dilimlenmiş patlıcanları beklettim(koyu renkli acı suyu çıksın diye),
küçük bir tencerede kısa süre hafif yumuşayana kadar kaynattım,
suyunu süzüp birkaç kez yıkadım,kevgire alıp suyunu süzdürdüm
bu arada tencereye 2,5 su bardağı şeker,2 su bardağı su,1 çay kaşığı tereyağı,8-10 adet tane karanfil koyup 5-10 dakika kaynattım,
suyu süzülen patlıcan dilimlerini şerbete attım,kısa sürede kıvama gelen reçele yarım çay kaşığı limon tuzu koyup 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapattım.
işte hepsi bu kadar ,yaptım oldu :)
YANİİ PATLICAN REÇELİ YAPMAK SANDIĞIM KADAR ZOR DEĞİLMİŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder