8 Ekim 2012 Pazartesi

kolay şöbiyet tatlısı / baklavası

öğlen yemeği davet sofrası için hazırladığım son dokunuş.. Basit, kolay ama göz ve ağız dolduran nefis bir baklava oldu.. Misafir yabancı olunca baklava ikram etmek kaçınılmaz oluyor, ağır ve alışık oldukları tatlara değişik gelir düşüncesiyle kuplara sütlü soslu mascarponeli tatlıda düşündüm ama eski Seval olamadığım için tek tatlıyla kaldım:) hım hımmm sesleriyle yendi:) yani çok beğenildi bayram da yaklaşıyor uğraştırıcı bir tatlı yapmak istemiyorsanız deneyebilirsiniz..
Biz çok kalabalık olmadığımız için ölçüyü az tuttum yarım paket yufkadan hazırladım siz ağırlayacağınız kalabalığa göre miktarlarını çoğaltabilirsiniz..
orjinal söbiyeti de yapmak istiyorum galiba benim en sevdiğim baklava söbiyet içindeki kremasından dolayı beni çok baymıyor 1 yada 2 dilimi çok rahat yiyebiliyorum. Nette bir çok tarif var elde açmasıyla ilgili, asıl kaynaktan öğrenip denemek istiyorum eminim ki mükemmel olacaktır..
malzemeler
yarım paket baklava yufkası (250gr)
iri çekilmiş ceviz içi
250 gr kaymak (taze ve iyi bir kaymak tercih edin)
150 gr tereyağ

şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 ym kaşığı limon suyu

hazırlanışı
Baklavalık yufkayı boylamasına üçe ayırın. Uç kısmına 1 yemek kaşığı ceviz içi 1 tatlı kaşığı kaymak koyarak muska şeklinde sarın. (Tek kat yada iki kat yufkayla sarabilirsiniz dolgunluğu, kalınlığı size kalmış) Fırın kabına yerleştirin. Tereyağı yakmadan eritin baklavalrın üzerine gezdirin. 200C fırında kızartın.
Şeker ve suyu karıştırın kaynama noktasından sonra 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın kepçeyle karıştırarak 1-2 dakika soğutun. (Bu işleme şerbeti havalandırmak diyoruz. Anında pişen herhangi bir tatlının üzerine dökersek hamur olur) Tatlı soğuk şerbet sıcak olarak (yada tam tersi) tatlıyı haşlıyoruz..
Soğuduktan sonra üzerini çekilmiş antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.. 
kolay şöbiyet tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder