11 Ekim 2012 Perşembe

köfteli kabak beğendi

kabak beğendi yatağında kimyonlu köfte
Hem lezzetli hem de şık bir ana yemek.. Ama maalesef, akşam yemeği için pişirdiğimden gündüz ışığında resimleyemedim. Daha öncelerde de yaptığım bir yemek bloğumda olması lazım artık diyerek resimleri beğenmesemde yayınlıyorum. Tezgahlarda halihazırda mevsimin kabaklarıda varken mutlaka pişirin. Patlıcanlı yapıyoruz ya alinaziği bir de kabaklı deneyin nefis oluyor sezonu bitmeden yapıp yayınlamak istiyorum kısmet:)
Her evin mutfağın kendince yaptığı köfteleri vardır, özel tarife ihtiyacı yok her zaman yaptığınız kuru köftelerden yapın ızgarada, tavada yada fırında pişirip üzerine dizin. Ben sadece ekstradan toz kırmızı biber ekledim oda  bol miktarda  C vitamini içerdiğinden birde beğendinin üzerinde dururken hafif akan yağının kırmızılık vermesi için:)
malzemeler
1 kilo kabak
2 ym kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
3 ym kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
beyazkarabiber yoksa karabiber
tuz

Kabakların kabuklarını soyun, ikiye böldüğünüzde iç kısmı çok çekirdekliyse o kısmı çıkarın ve rendeleyin. 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya alıp eritin rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak tavaya alın hafif tuz ekleyerek kavurun. Kenarda bekletin.
Tereyağı çorba tenceresine alıp eritin içine unu ekleyip un kokusunu salana kadar kavurun. Sütü ekleyip boza kıvamı alıncaya kadar çırparak pişirin. Sotelenmiş kabakları içine ilave edip karıştırın. Peyniri ekleyip tuzunu kontrol edin karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.
Yemek tabağına önce beğendiyi üzerine hazırladığınız köfteleri alıp sıcak olarak servis yapın..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder