3 Ekim 2012 Çarşamba

Domates Çorbası


        Benim eşim, salça ve domates sosu yemez. Salçayı yemeklere az miktarda koyduğumda fazla ses çıkarmaz ama makarnada yada diğer yemeklerde domates sosu asla kullanmaz. Dolayısıyla bugüne kadar domates çorbası denemem olmamıştı, olamamıştı.
        Kayınvalidem ise eski aşçı, mutfakta onun verdiği püf noktaların faydasını çok görmüşümdür. Ben, domates çorbası yapmak istediğimi söyleyince o ; "_Gel ben sana yapayım, sen de ölçüleri not al" dedi. Böylece o çorbayı pişirdi, ben yazdım ve görüntüledim. Tadı mı nasıldı? Çok nefis olmuştu gerçekten. Ne ekşi, ne  çiğ domates kokusu vardı, hem de kıvamı güzeldi. Tavsiyemdir, hazır domatesler henüz rengini ve tadını vermemişken denemelisiniz.

Domates Çorbası İçin Malzemeler:
  • 6 adet domates
  • 3 kaşık un
  • 1 kaşık domates salçası
  • 5 su bardağı  su
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Sonradan eklemek için:
  • 1/4 çay bardağı süt
  • kaşar rendesi yada keçipeyniri rendesi

    Yapılışı:
    1. Domatesleri soyup robotta 4 dakika çekiyoruz ki iyice püre haline gelsin.
    2. Tenceremize biraz sıvıyağ koyup un ekliyoruz. Unu bir iki kavurduktan sonra içine salçayı ekliyoruz. Biraz da böyle kavuruyoruz. 
    3. Daha sonra üzerine domates püresini katıyoruz.Birlikte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. (domatesin çiğ kokusu çıkana kadar) Bu arada, sarımsakları da üzerine incecik rendeliyoruz.
    4. Tencereye 5 su bardağı su ekliyoruz.Sürekli karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. Servis yapmadan önce üzerine süt ve isteğe göre peynir rendesi ekliyoruz. Afiyet Olsun...
    Not: Sütün kesilmemesi için, çorbaya tuzun servisten hemen önce katılması gerekiyormuş bilginize...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder