3 Ekim 2012 Çarşamba

ÇILBIR


Yumurtayı çok ama çok seviyorum. Eğer alerjim olmasa her gün  yiyebilirim, özellikle çılbırı her akşam yesem şikayet etmem. Ama maalesef eşim ve kızım pek sevmiyor. Bende eşim akşam yemeğinde olmadığı günlerde yapıyorum. En son yaptığımda kızım, babam olmadığında niye uyduruk yemekler yapıyorsunuz desede çılbırıma, kendisini kandırıp yedirmeyi başardım.
Aman çılbır da koyulur mu  yemek tarifi olarak demeyin, anlattığım gibi yumurtanın yeri bende ayrı :)

Malzemeler :


Y Kişi sayısına göre yumurta 
(ben 2 yumurta yiyebiliyorum, çok açşam 3)
Y Sarımsaklı yoğurt
Y Zeytinyağı
Y Tuz, karabiber, pul biber


Tencereye su doldurup kaynatın, kaynayan suya tuz atıp yumurtaları kırın.
Yumurtaların beyazları pişince süzgeçli kepçe yardımıyla alıp tabağa koyun.
Üzerine sarımsaklı yoğurt koyun. Zeytinyağı, pul biber ve karabiber koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder