10 Ekim 2012 Çarşamba

DAMLA SAKIZLI RULO PASTA

Bu pastayı hafta sonu teyzemde yedim, gerçekten çok başarılıydı.


Malzemeler :
© 3 yumurta
© 1çay bardağı toz şeker
© ½ çay bardağı su
© 3 çorba kaşığı un
© 1pkt kabartma tozu
© 1pkt vanilya

Damla Sakızlı Muhallebi için :
© 2 su bardağı süt
© 1 çorba kaşığı un
© 1 çorba kaşığı nişasta
© 1 çay bardağı toz şeker
© 3-4 parça damla sakızı

Üzeri için :
© 1 paket krem şanti
© 1 çay bardağı süt

Süslemek için :
© 1 paket kakaolu bisküvi
© 1 su bardağı ceviz




Öncelikle muhallebinin malzemelerini damla sakızı hariç tencereye koyup iyice karıştırarak pişir. Kaynamaya başlayınca damla sakızını ilave edip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Krem şantiyi ayrı bir kapta çırpın, buzdolabına koyun.
Kek için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karışınca yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün, 150 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Yağlı kağıt yardımıyla sıcakken rulo şeklini verin,biraz ılıyınca,  açıp içine muhallebiyi yayın, tekrar rulo yapın. Üzerini şanti ile kaplayın.
Bisküvileri ve cevizleri rondodan geçirip üzerine serpin. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder