27 Eylül 2012 Perşembe

PASTA ŞEKLİNDE PATATES SALATASI



Değişik bir patates salatası yapmak istedim, hem yapılışı çok basit, görünüşü ve tadı çok güzel. Sizde misafirlerinize değişik bir sunum yapmak isterseniz buyurun tarifine;

© 4 büyük boy patates
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı hardal (isteğinize göre)
© ½ su bardağı bezelye
© ½ su bardağı mısır
© 6 adet kornişon turşu
© 1 tutam maydanoz
© 1 tutam dereotu
© Tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri için:
© 1 su bardağı yoğurt
© 3 yemek kaşığı mayonez

© 3 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 tatlı kaşığı pul biber
  
Patatesleri haşlayıp, ezin. İçerisine, zeytinyağını, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber ve istediğiniz miktarda tuzu, 1 yemek kaşığı hardalı ekleyin, patatesle iyice karıştırın.
Dondurulmuş bezelye ve mısır kullanacaksanız, bezelyeyi haşlayın, mısırı da sıcak suya koyup bekletin. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Turşuları halka şeklinde doğrayın.
Yoğurt ve mayonez hariç bütün malzemeleri patates ile karıştırın. Ben altı açık kelepçeli bir kalıp içerisine koyup, pastırarak iyice yaydım.
Üzerine yoğurdu ve mayonezi çırpıp, yayın, biraz buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun, yağ ısınınca pul biber atıp,yağın rengi değişince ocaktan alıp, salatanızın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder