26 Eylül 2012 Çarşamba
mantarlı makarna
Mantarlı makarna yapmak için, istediğiniz çeşitte mantar ve makarna kullanabilirsiniz. Pazar ve marketlerde mantar çeşiti bol. Özellikle semt pazarlarında istiridye de denilen kayın mantarı, çoğu tezgahlarda bulunuyor. Sultan, bazen mantarlı makarnasını bu tarife göre yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım paket fiyonk makarna
yarım kaşık salça
300 gr. istiridye mantarı
iki domates
bir kaşık tereyağı
iki kaşık zeytinyağı
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon
tuz
Yapılması
mantarın kök kısımlarını kesin, kuşbaşı doğrayın
domatesi rendeleyin, sarımsağı doğrayın
yağ içinde mantarı kendi suyunu çekinceye kadar kavurun
üzerine sıra ile sarımsak ve salçayı ilave edin kavurun
ardıdan domates, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin
domates suyunu çekinceye kadar pişirin
makarnayı tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından ocaktan alın ve süzünün
üzerine mantarlı sosu koyun ve karıştırın
tencerenin kapağını kapayın, en az 15 dakika dinlendirin
ve ardından güzelce karıştırın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder