8 Şubat 2012 Çarşamba

Portakallı Lor Tatlısı

Portakallı Lor Tatlısı Tarifi

Malzeme Listesi:


  • 3 Yumurta
  • 500 Gr. Tuzsuz Lor Peyniri
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • Yarım Çay B. İrmik
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Su B. Un
  • 1 Su B. Pirinç Unu
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Pk. Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:

  • 4 Su B. Toz Şeker
  • 4,5 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon
  • Tatlı Tarifleri, Tatlı Yemekleri



Hazırlanışı:

Lor peyniri ve tereyağını süzgeçten geçirip karıştırma kabına alıyoruz. İrmik, portakal kabuğu rendesi, toz şeker, kabartma tozu, 3 yumurta, un ve pirinç ununu koyup iyice karıştırıyoruz.

Yumuşak bir karışım elde ediyoruz. Şanti torbasına dolduruyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Tatlı hamurundan tepsinin içine yuvarlak şekilde sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz. Tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini sıcak olarak döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder