Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pembe Kekik'i tıklayabilirsiniz.
Malzemeler:
4 su bardağı süt (1 lt.)
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet tüm yumurta + 4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 adet portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı su
- Fırınınızı 160 dereceye getirerek ısıtınız.
- Bir tencerede sütü, bir bardak toz şekeri ve vanilyayı kaynatınız. Karışımı ılıması için bir kenara koyunuz.
- Derin bir kasede yumurtaları çırpma teli ile köpürene kadar iyice çırpınız.
- Ilık sütü yavaş yavaş ve karıştırarak çırpılmış yumurtalara ekleyiniz ve bir kenara alınız. Çırpılmış karışımın üstünde oluşan köpüğü delikli bir kaşık yardımıyla alarak atınız.
- 2 adet portakal kabuğunun rendesini karışıma ekleyip karıştırınız.
- Kısık ateşte bir tavaya 1/2 bardak toz şeker ve 4 çorba kaşığı suyu koyunuz.
- Şeker eriyip, suyunu çekip kahve köpüğü rengini alana kadar pişiriniz.
- Hazırladığınız karameli fırınlanabilir kaplara paylaştırınız.
- Kapları elinizde çevirerek karamelin kapların tabanına tam olarak yayılmasını sağlayınız. (bu işlemi hızlı yapmanız gerekmektedir çünkü karamel hemen donacaktır.)
- Süt ve yumurta karışımını kaplara paylaştırınız.
- Kapları ılık su dolu bir tepsinin içine oturtunuz.
- Tepsinin içindeki suyun karamel kaplarının yarısı hizasına kadar gelmesi gerekmektedir.
- Tepsiyi fırına koyunuz. Tepsinin içindeki suyun hiçbir zaman kaynamamasına dikkat ederek 40 dakika pişiriniz (eğer su kaynarsa soğuk su eklemeniz gerekir. Su kaynarsa karameliniz pütür pütür olur.)
- 40 dakika sonra fırından çıkararak soğumaya bırakınız. Ilıdıklarında buzdolabına koyunuz.
- Soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak servis yapınız.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder