6 Şubat 2012 Pazartesi
PAMUK POĞAÇA
Hayırlı sabahlar arkadaşlar pamuk gibi yumuşacık açmalar yaptım bu tariften çoooook memnunum yaptıkça yapasım yedikçe yiyesim var birde kilo sorunu olmasa...
Sağlık olsunda önemli o bakalım tarifimize...
Arkadaşlar unutmadan sevgili Cahidem mayalı hamur yapımıyla ilgili çok güzel bilgiler paylaşmış bir tık..
Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak süt
1 tatlı kaşığı tepeleme kuru maya
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Bir çimdik tuz
2-3 yemek kaşığı şeker
ÜZERİNE.
Yumurta sarısı(içine bir çimdik toz şeker)
Öncelikle hamurumuzu klasik mayalı yumuşak hamur olarak yoğurup hazırladım,güzelce kabardıktan sonra şekil verip tepsiye dizdim yumurta sarısı sürdüm fırını ılıklandırdım tepsi mayasının gelmesi için ılık fırında beklettim.
Fırının ısısını yükseltip pişirdim.Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder