Malzemeler
4 su bardağı süt
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket vamilya
Kabaklı harç için
1800 gr balkabağı
2 su bardağı şeker
1,5 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Üzeri için
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Kabukları soyulmuş net 1800 gr balkabağı doğranır.
Tencereye balkabakları alınır üzerine toz şeker ilave edilir ve kabaklar pişirilir.
Kabak pişip suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve püre yapılır vanilya eklenir.
Soğuyan kabağa üzerine iri kırılmış ceviz ve iri kırılmış bisküvi ilave edilir karıştırılır.
İrmikli kısın için
Tencereye irmik,süt ve şeker alınır kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Tencereye irmik,süt ve şeker alınır kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Pişen muhallebi ocaktan alınır vanilya eklenir ve karıştırılır.
Yuvarlak bir çember servis tabağına yerleştirilir.Çemberin zemin kısmına pişirilen
irmikli tatlı boşaltılır üzeri düzeltilir.
Beş dakika bekletilir irmikli kısım sertleştikten sonra hazırlanan balkabağı eklenir.
Balkabağının üzerine bol hindistan cevizi serpilir.
Hazırlanan tatlı buzdolabında soğuyana kadar tutulur çemberden çıkartılır servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder