5 Şubat 2012 Pazar

HAŞHAŞLI TATLI


Hayırlı güzel bir hafta olsun hepimize İnşaAllah...Tatlımın tarifini Birsenceden aldım tatlıyı çok iyi pişirmek gerekiyor ben tatlımın rengi kızarınca güzel pişmiştir diye düşündüm ama tadı hafif hamurlu geldi..
4 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 paket haşhaş(90-100 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Şerbet Malzemesi İçin:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 tutam tuz
Şerbeti için şeker,su,tuz ve limonu 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.......
Bir çukur kasede yumurta ve şekeri çırpıp içine yoğurt,sıvıyağ, ve haşhaşı koyup karıştıralım.İyice karışınca un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip son kez karıştıralım......
Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı tepsiye dökelim.Isıtılmış fırında iyice kızartalım.Fırından çıkınca üstüne soğumuş şerbeti dökelim bir kenarda soğuyup şerbetini çekmesini bekleyelim.
Tarifi kendi yaptığım şekilde arkadaşımdan kopyalıyorum....
Yapacak olan arkadaşlara afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder