malzemeler
PORTAKALLI KEREVİZ
- 2 su bardak haslanmis bugday
- 1 tane kirmizi dolmalik biber
- 5-6 tane salatalik tursusu
- 1 cay bardak haslanmis misir
- 1 tane sari dolmalik biber
- maydanoz
- 1 tatli kasik kirmizi pul biber
- tuz
- 3-4 yemek kasik ay cicek yag
- yarim limon suyu
- 7-8 yaprak taze nane
- Bugdayinizi haslayin ve suyunu süzdürün soguyunca icersine maydoz ve nanenizi yikayip dograyin.
- Etli sari ve kirmizi biberin icersini temizleyip küp dograyin .
- Ben hazir konserve misir kullandim yikayip suyunu süzdürüp icersine ilave edin.
- Diyer malzemeleri de katip icersine karistirin .
malzemeler
- 1 tane kerevizorta boy
- 2 tane havuc
- 2 tane patates
- 1 tane portakalin suyu
- yarim bardak su
- 1 tutam taze dere otu
- tuz
- yarim limon suyu
- 1 dis sarimsak
hazirlanisi
- Ben dödüklü tencerede pisirdim .
- Kerevizi kabugunu soyuup küp ,küp dograyin .
- Patatesidesoyuop ayni büyüklükde sekilde dograyin.
- Havucuda tiraslayip ayni sekilde dograyin .
- Tencereye sebzeleri koyup üzerine yarim bardak su 1 su bardak kadar portakal suyunu ekleyin.
- Tuz ve dere otunun yarisini yikayip dograyin icersine yarimda limon suyunu katip tencerenin altini kapatip orta hatesde pisirin .Ben sarimsak kullandim icersine 2 ciye .
- Portakalli kerevizi soguyunca servis tabagina alip üzerine dere otu serpistirin afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder