yarım kg balkabağı
1 çorba k. tereyağı
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b. süt
1 çorba k. maya
alabildiği kadar un
1 su b. tam buğday unu
1 su b. ceviz
1 tatlı k. tarçın
1 çorba k. tozşeker
Üzeri için:
un
HAZIRLANIŞI:
Balkabaklarını buharda haşlayıp püre yapın.
karıştırma kabına tereyağını,zeytinyağı alın.
üzerine sütte eritilmiş mayayı ve balkabağını
ilave edin. iri kırılmış cevizi,tarçın ve tozşekeri
ekleyin. en son unları ilave edip ekmek hamuru
kıvamında bir hamur hazırlayıp minik ekmek
şekilleri verip tepsi mayası gelmesi için yarım
saat bekletin. üzerine un eleyip 180 derecede
pişirin. marmelat sürülerek yenebilecek
hoş kokulu ,lezzetli ekmekler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder