malzemeler 4 tepsi pizza icin
- 2 tane konserve mantar
- yarim kilo kasar
sosu icin malzeme
- 2 tane kabugu solulup dogranmis domates konservesi
- 2 tane kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 tutam tuz
- 1 tutam yikanip ayiklanmis maydanoz
- 1 tatli kasik kekik
- yarim yekek kasik domates salcasi
- 1 su bardak su
hamuru icin malzeme
- yarim su bardak aycicek yag
- 1 yemek kasik tuz
- 1 tatli kasik toz seker
- 1 tane yas maya ((40 gramlik ))
- 1 kilo un
- aldigi kadar ilik süt ((unun üzerine yavasca hem yugurup süt ilave edin .yumusak bir hamur olsun.))
hazirlanisi
- Ilk önce derin bir kabin icersinde yag ,tuz ,seker ,maya ,ve yarim su bardak ilik süt katip mayayi eritin elinizle .
- Sonra hamurunuzu yugurun unun üzerine yavasca süt kadarak yumusak bir hamur yugurun .
- Yarim saat mayalanmaya birakin üzerini kapali bir sekilde
- Rondoya sarimsak ve sogani soyup salca domates sosunu maydanoz ve yagida katip mikserden gecirtin soganlar görülmeyinceye kadar.
- Suyuda katip bir karistirin .
- Tepsinize bir firin kegidi yerlestirin 2-3 damla yag damlatin kolay acilsin diye .
- Hamurunuzu 4 beze yapin bir bezeyi acin firin tepisinin büyüklügünde.
- Sosunuzdan diyer 3 tepsiye yetecek sekilde kullanin.
- Sosunuzu yayin hamurun üzerine .
- Kasarinizi da sepileyin sosun üzerine.
- Mantarlari kasarin üzerine koyun .
- Firinin orta kismina 175 derecede pisirin .
- Afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder