24 Eylül 2011 Cumartesi

KABAKLI GÜL BÖREK





KABAKLI BÖREK
1 Kilo kabak
2 adet kurusoğan
Tuz,karabiber
125 gram eritilmiş tereyağ
3 adet yufka
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyulup tavla zarı gibi doğranır, soğanlar da aynı şekilde doğranıp kabaklara ilave edilir  bir kenarda bekler .(yufkanın içine koyacağımız zaman tuzu ve karabiberi ilave edilir, hemen tuzunu koyarsak su salar böreğimiz güzel olmaz )
Yufka masaya serilir her  tarafı tereyağ ile yağlanır,   hazırladığımız kabaklı içimize  tuz ve karabiber ilave edilip harmanlanır, resimdeki gibi 4 parçaya böldüğümüz yufkanın kenarına kabaklı iç konup çok gevşek değil çok sıkıda olmayacak şekilde rulo yapılır, gül böreği gibi yuvarlanıp tepsiye yerleştirilir üzerlerine 1 çay bardağı sütün içine 1 yumurta  1 kaşık sıvıyağ ilave edilerek sürülür (dolapta bir gece beklerse çok daha güzel oluyor) 180 deecede ısıtılmış fırında pişirilir .
Kabak mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye ederim ben sebzeyle yapılan börekleri çok sevdiğim için  bu böreği sık sık yapıyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder