2 Kasım 2009 Pazartesi

BROVNİ


BROVNİ VE P.D.Ç.S.E 47
Selamlar arkadaşlar cümlemize mutlu sağlıklı huzurlu bir hafta dilerim.Cumartesi günü brovni yaptım.Eğer sizde hazır brovnileri seviyorsanız mutlaka deneyin derim.Tarifimi etkinliğin evsahibi arkadaşım ferahın mutfağına gönderiyor kolaylıklaklar diliyorum.Brovnimin tarifini hanımiş arkadaşımın bloğunda görüp denedim.Brovninin püf noktası arkadaşlar çok fazla pişirmemek kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa yeterlidir.Şimdi sıra tarifimde arkadaşımdan kopyalayıp yayınlıyorum.
-1 adet orta boy yumurta
- 2/3 su bardağından biraz daha fazla şeker
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 2/3 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
Yumurta, şeker, sıvıyağ, süt bir müddet çırpılır. Daha sonra geri kalan kuru malzeme elenerek karışıma eklenir. Homojen bir şekilde karıştıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Ben fırın ısısını kendi fırınıma göre ayarladım,şimdi bana müsade evdeki yoğun istek üzerine mutfağa brovni yapmaya gidiyorum.Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder