5 Ekim 2009 Pazartesi

İRMİK MANTOLU TATLI


Evet arkadaşlar yorgun savaşçıdan sizlere selam :) İkizlerimi evde kalıp biraz toparlansınlar diye cuma günü kreşe göndermedik,haftasonu da evdelerdi zaten dinlendiler,bu gün sabah baktık daha iyiler ama yinede kreşe bu günde göndermedik.Bu günde dinlensinler bakalım ama bu yaptığımız umarım kreşten soğumalarına neden olmaz.Küçük kızıma gelince,geçen hafta pazartesiden itibaren malum geceleri hiç uyumadık,ne kadarda uzunmuş geceler sabah edemedik ve uykuyla pek arası olmayan,uyuduğum zamanı boşa geçirilmiş bir zaman dilimi olarak düşünen beeennn....Yediğinden tad almayan,yürürken ayakları yere basmayan,içmeden sarhoş olmuş bir moda girince anladım ki bir insan için çok önemliymiş uyku.Bu gece Feyza gece 3 e kadar uyudu sonrası malum,ama bu bile bizim için bir ilerleme sayılır :)
Tatlı tarifimi sevgili gelincik mutfakta arkadaşım ramazanda yapmıştı,o gün benimde canım şerbetli bir tatlı yapmak istemişti ama ne yapacağıma karar verememiştim.Arkadaşımın sitesinde görünce haydi mutfağa dedim ve sonuç gayet iyiydi.

MALZEMELER
1 Paket margarin (yumuşamış)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı irmik (üzerine)
ŞERBET İÇİN
3 buçuk su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yapılışı
Ön hazırlık olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Şerbetimizin çok kıvamlı olmasına gerek yok,kaynadıktan sonra 2-3 dakika yeterli olacaktır.
İrmik hariç diğer malzemelerimizi karıştıralım,yeteri kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde uzun parmak şeklinde yapıp irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine dökelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder