7 Haziran 2009 Pazar

ENGİNAR ÇORBASI



MALZEMELER
3 adet enginar
1 litre su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağ
1 adet limon ,pulbiber
Dereotu,tuz, karabiber
YAPILIŞI
Enginarlar yıkanıp limonla ovulur, kaynayan tuzlu suda haşlanır, blendırda iyice ezilir . Un sıvıyağda hafif sararana kadar kavrulur ,yavaş yavaş pişirilen enginarlara ilave edilir, eğer topaklanma olursa tekrar blendırla hafif karıştırlır 1 su bardağı süt ilave edilir tuz, karabiber eklenir tereyağ ertitilir, pulbiber katılır , çorbanın üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.( arzuya göre dereotu serpilir ).suyu az veya çok gelebilir kıvamını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz .
NOT: çok besleyici lezzetli bir çorba ,enginarlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder