MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım demet maydanoz
- 7-8 dal yeşil soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- yarım çorba kaşığı biber salçası yada pulbiber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 adet limon
Mercimeği 4 bardak suda yeterince tuz atıp haşlayalım.Mercimek iyice yumuşayınca bulguru ilave edip kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.Diğer tarafta kuru soğanı yemeklik doğrayalım sıvı yağda kavuralım içine tuzunu ,kimyonunu,salçasını atıp karıştıralım ocaktan alalım.Mercimeğimiz biraz ılık hale gelince kavurduğumuz soğanı ince doğradığımız yeşil soğan ve maydanozu,2 limon suyunu ekleyelim yoğuralım.Şekil vermeye başlamadan önce tuzunu ve limonunu ayarlamak için tadına bakalım ve servis edeceğimiz tabağa yerleştirelim.
NOT:servis tabağına bir kaç dal kıvırcık yaprağı koyup onun üzerine mercimek köftesini koyarsak görüntü daha estetik oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder