Geçtiğimiz cumartesi eşimin lise arkadaşlarını ağırladığımız sofra..
ve o akşam için hazırladıklarım..
Antep marinatlı tavuk şinitzel
patates ograten
şehriyeli pilav
mantar güveç
labneli salamlı cevizli lavaş
biberli Trakya salatası
mısırlı kıvırcık salata
yoğurtlu semizotu salatası
cevizli kabak mezesi
Karaköylü talaş böreği
zeytinyağlı enginar
Bu sofradan ilk olarak paylaşacağım Antep marinatlı tavuk şinitzel için malzemeler:
6 parça tavuk şinitzel (arzu ederseniz dana şinitzelle de yapabilirsiniz)
Marinat sos için:
4 adet sarımsak
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu (ben nar ekşisi kullandım)
4 çay kaşığı domates salçası
4 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
1'er tatlı kaşığı kuru kekik, kuru nane
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Bütün malzemeyi geniş ve derin bir kaba koyup iyice karıştırın. Tavukların her tarafını bu sosa bulayın ve kabın kapağını kapatıp soslu tavukları buzdolabında en az 1 gece bekletin. Geniş bir teflonu orta ısılı ateşte kızdırın ve tavukları sosla birlikte tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte tavukları arkalı önlü 4'er dk. kızartın ve ocağı kısıp sonra 5-6 dk. daha pişirin.
Afiyet olsun!
Not: Tarif Sahrap Soysal'a aittir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder