18 Mayıs 2008 Pazar

Lise Arkadaşları Sofrası ve Antep Marinatlı Tavuk Şinitzel

Geçtiğimiz cumartesi eşimin lise arkadaşlarını ağırladığımız sofra..

ve o akşam için hazırladıklarım..

Antep marinatlı tavuk şinitzel

patates ograten

şehriyeli pilav

mantar güveç


labneli salamlı cevizli lavaş


biberli Trakya salatası

mısırlı kıvırcık salata

yoğurtlu semizotu salatası

cevizli kabak mezesi


Karaköylü talaş böreği

zeytinyağlı enginar

Bu sofradan ilk olarak paylaşacağım Antep marinatlı tavuk şinitzel için malzemeler:


6 parça tavuk şinitzel (arzu ederseniz dana şinitzelle de yapabilirsiniz)

Marinat sos için:
4 adet sarımsak
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu (ben nar ekşisi kullandım)
4 çay kaşığı domates salçası
4 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
1'er tatlı kaşığı kuru kekik, kuru nane
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

Bütün malzemeyi geniş ve derin bir kaba koyup iyice karıştırın. Tavukların her tarafını bu sosa bulayın ve kabın kapağını kapatıp soslu tavukları buzdolabında en az 1 gece bekletin. Geniş bir teflonu orta ısılı ateşte kızdırın ve tavukları sosla birlikte tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte tavukları arkalı önlü 4'er dk. kızartın ve ocağı kısıp sonra 5-6 dk. daha pişirin.

Afiyet olsun!
Not: Tarif Sahrap Soysal'a aittir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder