31 Mart 2008 Pazartesi

ELMALI TURTA


Bu nefis turtayı kardeşim yaptı ailecek çok severiz senelerdir yaptığım bir tarifim vardı yine aynı tarifi uyguladı nefis oldu.Bende hemen turtanın resmini çektim.Sevgili arkadaşım cananın ev sahipliğini yaptığı P.D.Ç.S.E 20 ye yolluyorum tarifimi.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un (ben 4 su bardağına yakın koydum)
İÇ MALZEMESİ:
4 adet elma
2 çay bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
biraz çekilmiş ceviziçi
YAPILIŞI:
Yumurta ,oda ısısındaki margarin ,pudra şekerini bir kaba alalım,içine eleyerek un,kabartmatozu ve vanilya katıp yumuşak bir hamur yapalım.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça üzerine kafes yapabilmek için ayıralım.28 cm.lik kalıbımızı iyice yağlayalım hamurumuzu elimizle bastırarak yayalım,kenarlarını biraz yükseltelim.Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim bir tavaya alalım.İçine şeker ,tarçın ,ceviz içi,limon kabuğu rendesi katıp kısık ateşte biraz pişirelim ve soğutalım.Kalıbımıza yaydığımız hamurun üstüne elmalı karışımı yayalım.Ayırdığımız hamur parçasından elimizle şeritler yapıp kafes yapalım.Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 50 -55 dakika fazla kızartmadan pişirelim.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder