10 Ekim 2005 Pazartesi

Tavuklu Kerevizli Noddle Corba



Merhaba

Hasta bir haftasonu gecirdik ailecek, once
ZipZip, ardindan bizler, siraladik
oyle derler ya;
hasta olunca da insan agir yemek yerine soyle sicak corba araniyor, gurbette olmanin verdigi bir huzunle, cunku kapini calip bir tas corba getirecek kimsemiz yok, kendi corbani kendin yapacaksin hasta olsan bile ...

Bende bu corbayi yaptim, herzaman severek iciyoruz cunku, saglik ve sifa olsun dedim hepimize.

Malzemeler :

1.5 su bardagi dogranmis kereviz sapi ( kucuk olacak)
1 su bardagi dogranmis havuc
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
yarim tavuk gogsu
3 yemek kasik tereyag
1 su bardagi noddle
tuz
limon
4-5 bardak su

Nasil mi Yaptim?

Bu corbayi bu ulkede ogrendim, bizde kereviz saplari pek
kullanilmiyor, bu ulkede de kerevizin kokunu bulmak sorun,
buldugumuzda da epey pahali oluyor, genelde saplari tuketiliyor,
cig yeniyor cogunlukla.
Tereyagimi tencereme koydum, uzerine kucuk dogradigim tavuk
goguslerimi ilave edip karistirarak rengi degisene kadar bekledim,
sonra kuru soganimi ilave ettim, ikisini birlikte cevirdikten sonra
suyumu ilave ettim, dogranmis sebzelerimi de koyup tenceremin
kapagini aralik biraktim, kereviz ve havuc pismesine yakinda noddle
ilave ettim, tuzunu doktum.
Biraz kaynadiktan sonra ocagi kapatip, tencere kapaginida kapattim.
Servise cikarirken yanina bol limonla inanilmaz guzel geldi bu hasta animizda.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder