Günaydın sevgili dostlar:))
Haneniz bereketli,mutlu ve huzurlu olsun inşallah.
Bu hafta benim için yoğun ve yorucuydu ama çokda keyifli bir hafta oldu
Dün huzur evi sakinlerini ağırladık çok güzel bir gün oldu yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi
Bu gün nefis bir kurabiye tarifi paylaşmak istedim ağızda dağılan yedikçe yemek
isteyeceğiniz nefis bir kurabiye
Bir çok arkadaşımın bloğunda var benimde arşivimde bulunsun istedim
Kurabiyenin hamuru biraz zor toparlanıyor benim tavsiyem hamuru hazırladıktan sonra
üç parçaya bölün ve yağlı kağıdın üzerinde açıp kalıpla kesin.
Kesilen hamuru yağlı kağıdın üzerinden kaldırmak daha kolay olacak
Hazırlanışı
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
2 Türk kahve fincanı pudra şekeri
Yarım su bardağı file badem
1 çay kaşığı silme karbonat
1 yumurta akı
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Öncelikle yağsız olarak unu teflon tavada pembeleşene kadar kavurup soğutun
File bademde tavada hafif kavrulur soğutulur
Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri alınır iyice karıştırılır
Kavrulan badem,karbonat ve vanilya eklenir karıştırılır
Kavrulan un elekten geçirilir ve azar azar karışıma eklenerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Benim kurabiyeye 3 bardak un tam geldi
Unu kontrollü dökün birden boşaltmayın fazla gelebilir
Eğer un az gelecek olursa normal undan ilave edebilirsiniz
Hamuru üç parçaya bölün ve yağlı kağıt üzerinde elinizle bastırarak açın
Yarım ay şeklinde kalıpla veya çay bardağı ile daire kesin tekrar ay şekli verecek şekilde
kesin fırın tepsisine alın
Hamur kırılgan olduğu için biraz zorluyor ama dediğim gibi yağlı kağıt üzerinde daha kolay kalkıyor
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin
Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder