Uzuuunnn bir aradan sonra yeniden merhaba:)
En son yazımdan sonra malum Blogger lara giriş yapılamadı ve ben de bu süreçte çok fazla sıkıldım.
Hem ülkemin nelerle uğraştığına, uğraşmadığına... Hem de ciddi anlamda soğudum blog yazmaktan...
Taki bugüne kadar.
Zira dün mail gruplarında evimizde neler pişiyor diye yazışırken Pesto Sos tarifini istedi arkadaşlarım.
Daha evvel TuzBiber Dergisi için yazmıştım yani dergide yayınlanmıştı ama siteye ekleme şansım olmamıştı.
Bu yüzden baskılar da çoğalınca el mahkûm otur yaz bari hem siteye de eklemiş olursun dedi iç sesim:)
Lafı uzatmıyorum ve direkt tarife geçiyorum:)
Az daha ısınmam gerekli sanırım, yeniden yazmaya:)
Pesto Sos
Malzemeler
• 50 gr dolmalık fıstık• 2 paket fesleğen ( 50 gr )
• 40 gr parmesan peyniri
• 70 ml kadar zeytinyağı
• 3 diş sarımsak
• Tuz ve beyaz biber
Yapılışı;
1. Öncelikle fıstıklarımızı yağsız tavada biraz çeviriyoruz altın sarısı olunca ocağı kapatıyoruz2. Mutfak robotumuza önce;
Fesleğenleri
Fıstıkları
Sarımsakları
Parmesan peynirini
Zeytinyağını
Tuz ve beyaz biberi ekliyoruz
3. Ve hepsini birlikte robotta çekiyoruz
4. Arada robotun kapağını açıp kenarlara yapışanları spatula ile sıyırıp işlemi tekrarlıyoruz
5. Hepsi iyice püre olduktan sonra bir kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edebiliriz.
6. Ayrıca parmesan peynirini seviyorsanız damak zevkinize göre peynir oranını çoğaltabilirsiniz.
Herkese sağlıklı, keyifli, bereketli, bol kahkahalı bir yaz sezonu diliyorum…
Kış sezonu için ayrıca temennide bulunacağım söz J
Figen Karavaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder