Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri

21 Mart 2011 Pazartesi

Etli Kabak Dolmasi

 Girit Kabağından  etli Dolmasi


malzemeler
  • 6 tane kabak
  • 1,5 su bardak bulgur
  • 1 tane sogan
  • 2 dis sarimsak
  • taze nane
  • taze maydanoz
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • yarim limon suyu
  • tuz
  • karabiber
  • 2 tane domates  ((rendelenmis hali))
  • 1 tane tavuk gögsü
hazirlanisi
  • Tavuk gögsünü haslayin önceden.
  • Bulgur ,maydanoz ve naneyi ayiklayip dograyin.
  • Sogani icersine incecik dograyin.
  • Domatesinizi kabugunu soyup rendeleyin.
  • Tavuk etinizi kücük dograyin baharat,salca limon suyu  ve tuzunuzuda katip karistirin iyice.
  • Kabaklarinizi üst kismini kesip icersini tatli kasik ile cekirdek kismini cikartin.
  • Harcinizlan icersini doldurun.
  • Üzerinde kestiginiz kabagi kapak olarak kapatin üzerlerine.
  • Tencereye siralayin dolmalarinizi .
  • Sadece 2 bardak su ve tuz hafif  koymaniz yeterli .
  • Dolmanizi orta ateste yavas pisirin.
Yemek Tarifleri zaman: 04:57
Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkımda

Yemek Tarifleri
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.