YALANCI EV BÖREĞİ
Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru (1 kg. 10 paket )
- 2 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 şişe maden suyu
- İç harcı için : beyaz peynir,yarım demet maydanoz
- Milföylerimizin 5 tanesini,yağladığımız fırın tepsimize döşeyelim.Fırın tepsilerini 5 milföy genelde tam kaplamıyor,milföy hamurlarımızı çok az açarak tepsiyi tamamen kaplamasını sağlayalım.
- Yufkamızın birini buruşturarak milföylerimizin üzerine koyalım.
- 1 çay bardağı sıvıyağımızın yarısını yufkamızın üzerine serpiştirelim.
- Peynirimizi rendeleyelim,maydanozumuzuda doğrayıp karışıralım ve yufkamızın üzerine yayalım.
- Peynirin üzerine diğer yufkayıda buruşturarak koyalım ve kalan sıvı yağımızı serpiştirelim.
- Kalan 5 adet milföy hamurunuda biraz açalım,ikinci yufkanın üzerine serelim ve istediğimiz gibi dilimleyelim.
- 2 yumurtayı derin bir kaba kıralım çırpalım,2 şişe sodayıda ekleyelim ( sodayı yavaş yavaş ekleyin, köpürüyor )
- 3-4 saat dinlendirip,175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder