KESTANE ŞEKERİ
Selamlar arkadaşlar soğuk bir İzmir gününden sevgiler,kestane şekerini sevmeyen pek azdır herhalde, bende uzun bir süredir kestane şekerini evde kendim yapıyorum.Amma velakin tadı güzelde pek bir zahmetli tatlı kendisi...
Kestanenin kabuklarını soymak için bir çok yol denedim,kimisi kestaneleri yağda kızart dedi kimi önce haşla sonra soğuk suya at dedi yinede kabuklarını soymak çok uğraştırıcı bir iş.Ama şunuda söylemem lazım tadı gerçekten çok güzel oluyor.Ben uğraşırım cefası var ama sefasıda var diyenlere işte tarif..
1 kilo kestane
3 su bardağı kadar su
2,5 veya 3 su bardağı toz şeker(Damak tadınıza göre değişir)
Kestaneleri yıkayıp bıçakla çizdirdim,haşlayıp kabuklarını soydum.Tencereye su ve şekeri koydum kaynadıktan sonra kestaneleri tencereye koydum.Kısık ateşte kestaneler yumuşayana kadar pişirdim.Soğuduktan sonra servis yaptım.
Kestaneyi alırken bir kilo aldım haşladıktan sonra ayıklarken biraz parçalandığı için birazda yendiği için pişirirken tam bir kilo olmuyor,bu tarifin sevdiğim yanı ölçülerin gram olarak değilde damak tadına göre değiştirebilinmesi,şimdilik benden bu kadar arkadaşlar sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder