Kış mevsiminin meyvelerinden bir uygulama. Evdeki yumuşamaya yüz tutan armutları değerlendirmek için denediğim bir tarif oldu ama çok beğenildi. Tarifi buradan aldım ancak bazı değişikliklerim oldu.
Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 200 gr.oda ısısında yumuşamış margarin (ben Teremyağ kullandım)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2-3 adet orta boy armut
Fırını 175 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
Yapılışı:
- Margarini, şeker, vanilya ve tuz ile çırpıyoruz.Yumurtaları bu karışıma tek tek ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Bir kaba un, kabartma tozunu eliyoruz. Bu karışıma fındık ve çikolatayı ilave edip yumurtalı harca tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırarak yediriyoruz. Çok akışkan bir hamurunuz olmayacak.
- 20 cm kelepçeli kalıbımızın dibine yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kek karışımımızı kalıbımıza döküp kaşıkla eşit şekilde yayıyoruz. Armutlarımızı soyup orta boy küp şeklinde doğrayarak kek karışımımızın üzerine serpiştiriyoruz.
- Kekimizi fırına verip üzeri kızarana ve ortası pişene kadar pişiriyoruz.(Kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.)
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.
Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder