
DANA BİFTEK
Selamlar arkadaşlar bilgisayarım bozulduğu için günlerdir bloğumdan uzaktım emanet bilgisayarlarla idare ediyordum çok şükürki artık bilgisayaramı kavuştum.
Etin bu kadar pahalı olduğu bir zamanda biftek tarifini verip vermemeyi çok düşündüm ama arada bir ve özel zamanlarda yapmak için arşivimizde bulunsun dedim.
Arzu edilen sayıda dana biftek
5-6 kaşık sıvıyağ
tuz
Teflon tencereye sıvıyağ koydum ve biraz kızdırdım ,dövülmüş biftekleri koydum altını ve üstünü biraz kızartıp tencereyi ocağın en küçük bölümüne aldım.
Ocağın altını kıstım yaklaşık 40-50 dk kadar pişirdim.Bu sürenin sonunda eti tatmakta fayda var güzel pişmişmi diye .Ocağın altını açtım etleri altlı ve üstlü kızarttım.
Patates kızarmasıyla servis yaptım.
Arkadaşlar kırmızı biberi çok severim ama kızarttıktan sonra kabukları soymayı hiç sevmem,ama pratik bir yol öğrendim arzu edilen miktarda biberi kızartıp sıcakken temiz bir poşete koyuyorum poşetin ağzını güzelce kapatıyorum 50-60 dk sonra soymaya başlıyorum bir güzel kabukları ayrılıyorki süper .Benden bu kadar hoşçakalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder