10 Ağustos 2010 Salı

İtalya Notları - Venedik & Sirmione

Roma ve Floransa'da ağırlıklı olarak pizza ve makarna yiyip, deniz mahsüllerini Venedik'e sakladık. Elimizde Vedat Milor'un önceden okuyup gitmek istediğimiz yerleri işaretlediğimiz kitabı, Venedik'in dar sokaklarında güneşin altında yürürken merak ettiğimiz restoranları bulma umutlarımız kaybolmaya başlamıştı ki karşımıza Antiche Carampane çıktı! Pizza ve turist menüsü bulunmayan restoranı işleten Ermeni ailenin Türkleri çok sevdiğini okumuş olduğumuzdan Vedat Milor'un tabiriyle "kendimizi Francesco'nun ellerine bıraktık"..

Beyaz Şarap - Lis Neris

Deniz Mahsülleri





Venedik'te bir başka restoranda deniz mahsüllü risotto tattık..



ve yine Vedat Milor tavsiyesi üzerine Muro Bar'ı bulduk. (İtalya'da "bar" kahve ya da şarap içilen ya da bir şeyler atıştırılan yerlere verilen isim.)

Muro'nun atıştırmalıkları..

ve soğuk kahvesi..

Sirmione'de yediğimiz makarnalar yine ağırlıklı olarak deniz mahsüllüydü..




---
İtalya Notları başlığı altında yayınladığım toplam üç ileti İtalyan mutfağına ancak genel hatlarıyla bir bakış olabilir. Umarım İtalyanların "dolce vita" kavramını fotoğraflarda da yansıtabilmişimdir. Yakalayamadığım, kaçırdığım, ikinci kere tadamadığım daha nice lezzetler var. Kaldığım yerden devam etmek ümidiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder