13 Ağustos 2010 Cuma

GÜL BÖREĞİ

GÜL BÖREĞİ
VE
HAYIRLI RAMAZANLAR
Selamlar arkadaşlar hepinizin ramazanı mübarek olsun,Rabbim tutulan oruçları yapılan duaları kabul etsin.
Sahur sofralarımız için pratik yumuşacık bir lezzet ,tarifimi etkinlik için gelibolu arkadaşıma gönderiyorum.Şimdi sıra böreğimizde,
3 tane yufka
1 tas sıvıyağ ve su karışımı
2 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
istenen iç malzeme (ben kıyma ve çökelek kullandım)
Yufkamızın bir tanesini tezgaha yaydım ,fırçayla yağ ve su karışımdan sürdüm,dörde böldüm kavrulmuş kıymadan yufkanın uç kısmına yaydım.
Sigara böreği gibi sardım,kendi etrafında doladım ,diğer yufkalarıda aynı şekilde yaptım tepsiye dizdim.
Bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,biraz sıvıyağ karıştırdım fırçayla böreklerin üzerine sürdüm çörekotu serptim 4-5 saat buzdolabında beklettim ısıtılmış fırında pişirdim.
Sahur için yumuşacık börekler oldular,yanında demli bir çay benden bu kadar hayırlı mübarek ramazanlar cümlemize..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder