Takip ettiğim pekçok yemek blogu yazarının anlata anlata bitiremediği ıslak kurabiyeyi ilk defa iki hafta önce yaptım. O günden bugüne kadar da bu kurabiyelerden 3 kere daha pişirdim! Gerçekten dedikleri kadar varmış.. Yumuşak dokusuyla kurabiyeler bana annemin şekerparesini anımsattı, tabii bunlar kakaolu versiyonu..Tarifi Nino'dan aldım..
Malzemeler:
25 gr. kakao
1/2 paket oda sıcaklığında margarin (ben Becel kullandım)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Süslemek için:
antep fıstığı tozu / file badem / renkli pasta süsü / hindistan cevizi
1. Kurabiye piştikten sonra batıracağınız şerbet soğuk olacağından işe önce şerbetten başlamak pratik oluyor. Şeker ve suyu yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirin. Ilınınca buzdolabına kaldırın.
2. Un hariç hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar azar azar ekleyin hamuru yoğurmaya devam edin. Bu esnada fırını 200' de çalıştırın.
3. Kıvamı tutunca hamurdan minik toplar koparık elinizde yuvarlayın, üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (Hamur topları pişerken epey yayılıyorlar, birbirlerine yapışmamaları için aralık dizmek önemli.)
4. 200' fırında kurabiyeleri üzerleri çatlayana kadar pişirin.
5. Spatula yardımıyla kurabiyeleri tepsiden alıp soğuk şerbete hızlıca batırıp çıkartın. Şerbetin içinde çok tutarsanız kurabiyeler dağılabilir..
6. Kurabiyeleri servis tabağına alıp buzdolabında bir gece bekletin.
7. Üzerini antep fıstığı tozu, hindistan cevizi ya da pasta süsü ile süsleyip servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun!
14 Haziran eklemesi: Son yapışımda kurabiyelerin pişerken yayılmalarını da hesaba katarak elimde yuvarladığım hamurları biraz daha ufak tuttum. Bence böyle daha güzel oldu..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder