17 Ocak 2013 Perşembe

PRATİK KUMPİR

Çok güzel,değişik bir tarif. Deneyin pişman olmayacaksınız. Biz çok beğendik.

Öncesi

Sonrası


Malzemeler :
©5 büyük patates
©Kaşar (rendelenmiş)
©2 çorba kaşığı tereyağ
©Tuz

©1 paket sosis (15-20ad)
©2 yemek kaşığı salça
(biber ve domates salçasını karışık kullanın isterseniz)

©1 kavanoz garnitür
©Kornişon turşu (10 adet)
©Kaşar (rendelenmiş)


Öncelikle patatesleri soyun, iri iri doğrayın. Tencereye koyun, üzerine tuz serpin, çok az dibine su koyun. Kısık ateşte pişirin. Patatesleri çatalla kontrol edin, pişince ocaktan alın. Patatesleri ezin, içine tereyağ ve kaşar ekleyip, yağladığınız fırın kabına yayın.
Sosisleri halka halka doğrayın, tencereye çok az yağ koyup salçayı ekleyin. Üzerine sosisleri koyup pişirin. Pişen sosisleri patateslerin üzerine yayın.
Garnitürün suyunu süzün, içerisine kornişon turşuyu ekleyin. Sosislerin üzerine yayın.
Kumpiri önceden ısıtılmış fırına koyup, 10 dakika ısıtın. Üzerine kaşar peyniri serpin, kaşarlar eriyene kadar bekleyin. Fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder