Bu aralar çoğunlukla gün tarifleri yayınlıyorum ama seviyorum kek, börek,tatlı vs. şeyleri yapmayı. Sırada yine çok güzel bir tarif var.
Malzemeler :
© 3 yemek kaşığı kakao (25 gr.)
© 125 gr. margarin
© 1 adet yumurta
© 1 çay bardağı toz şeker
© 1 çay bardağı sıvıyağ
© 1 paket kabartma tozu
© 1 paket vanilya
© Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
© 1 adet yumurta
© 1 çay bardağı toz şeker
© 1 çay bardağı sıvıyağ
© 1 paket kabartma tozu
© 1 paket vanilya
© Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
Şerbeti için :
© 3 çay bardağı şeker
© 3 çay bardağı su
© 1 çay kaşığı kadar limon suyu
© 3 çay bardağı su
© 1 çay kaşığı kadar limon suyu
Önce şerbeti hazırlıyoruz, şekeri ve suyu tencereye koyup, karıştırın, ocağa koyup kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 7-8 dk daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip ateşten alın, şerbeti soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti dolaba koyup 1 saat dolapta bekletin.
Kurabiye için un hariç kalan hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştırın, yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırmaya devam edin, hamurun yumuşak olması gerekiyor. Hamurdan parçalar alın, yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında kurabiyelerin üzerinin çatladığını görene kadar pişirin ama dikkat edin çabuk çatlıyorlar.
Fırından çıkarttıktan sonra sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp tabağa dizin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder